Machinepark

Buizen bewerken

Voor het bewerken van buizen of kokers beschikt Jangro Metaal over een krachtige, CNC-gestuurde buigbank. Deze krachtpatser verwerkt moeiteloos buizen of kokers met een diameter van 60 milimeter en een dikte van 4 milimeter.

Knippen & Kanten

Knippen is een relatief goedkope bewerkingsmethode van metaal. Bij Jangro Metaal kunt u terecht voor het knippen van stalen, roestvrijstalen (RVS) en aluminium platen. Zowel in kleine aantallen als in grotere series. Zonder problemen knipt ‘onze schaar’ platen met een omvang van 4000 millimeter en een dikte van 13 millimeter. De combinatie met onze CNC-gestuurde kantbank is uniek. Deze kantbank verwerkt tot 230 ton metaal. Behalve deze kantbank heeft Jangro Metaal ook nog enkele cnc- en conventionele kantbanken in huis.

Lasersnijden

Lasersnijden behoort ook tot de plaatbewerkingen waarin Jangro Metaal een prima naam opgebouwd heeft. Tot onze standaarduitrusting behoren twee lasersnijders waarmee we verschillende soorten metaal kunnen snijden:

  • Roestvrijstaal (RVS): maximale plaatdikte = 10 millimeter
  • Staal: maximale plaatdikte = 20 millimeter
  • Aluminium: maximale plaatdikte = 8 millimeter

Gaten of uitsparingen nodig? Met behulp van een extra as brengen we die desgewenst aan in kokers en profielen.

Lassen

Mig/Mag-lassen, Tig-lassen, stiftlassen, fluxen, puntlassen of robotlassen? In lassen van staal, roestvrijstaal (RVS) en aluminium is Jangro Metaal een specialist pur sang. Voor het lassen van uw roestvrijstalen producten maken we gebruik van een afgeschermd gedeelte van onze productiehal. Precies zoals het hoort.

Ponsnibbelen

Ook voor ponsnibbelen bent u bij Jangro Metaal aan het juiste adres. Perforaties, gaten of gatenpatronen nodig in uw product? Onze CNC-gestuurde ponsnibbelmachine staat zijn mannetje bij platen met een maximale omvang van 2500 x 1250 x 4 millimeter.

Walsen

Walsen staat ook op de lijst met bewerkingen die bij Jangro Metaal mogelijk zijn. Met walsen geven we platen een ronde of cilindrische vormen. Onze kleine wals is geschikt voor zowel staal, roestvrijstaal (RVS) als aluminium. De diameter is variabel in te stellen. De wals verwerkt platen met een maximaal formaat van 1350 x 4 millimeter.

Zagen

Tot het ruime arsenaal aan metaalbewerkingen van Jangro Metaal behoort vanzelfsprekend ook zagen. Onze zaagmachine zaagt probleemloos buizen of cilinders met een maximale diameter van 160 millimeter. Tevens hebben we de beschikking over een aluminium zaagmachine voor het zagen van allerlei extrusies, kokers en buizen.

Verlijmen

Jangro Metaal verlijmt al jarenlang platen en kokers van diverse materialen, zoals staal, aluminium en roestvrijstaal (RVS). We durven gerust te stellen dat we in deze discipline ijzersterk zijn. Het voordeel van verlijmen boven lassen is dat er geen vervorming optreedt door de toevoeging van warmte.

Montage, finishing & vervoer

Schuren, afwerken, flowdrillen of boren van gaten. Jangro Metaal is in metaalbewerkingen van alle markten thuis. Datzelfde geldt voor het zetten van blindklinkmoeren of popnagels. En natuurlijk voor de uiteindelijke montage van verschillende onderdelen. Ook het vervoer van A naar B houden we graag in eigen hand. Voor de metaalbewerkingen die we niet zelf uitvoeren, werken we samen met een aantal gekwalificeerde toeleveranciers in de regio.